Koskettamalla jätät jälkeesi aukon

Meidät punnitaan polkumme päässä kyvystämme koskettaa toisia ihmisiä. Ja kosketuksen puute kuormittaa. Kokemukseni mukaan koskettaminen on määrittämättömän arvokas keino silloin kun luodaan luottamussuhteita. Ja jos asiaa tarkastellaan työelämän näkökulmasta, toisen ihmisen koskettaminen näyttäytyy trendinä, jonka selkään on liian harvalla tajua hypätä. Asiat asioina ja vapaa-ajalla sit ne muut jutut.


Viestimet viheltävät sisääntulevaa roskaa, jonka ei ole edes tarkoitus liikuttaa mitään sisälläni. Saamani viestit jotka eivät kosketa minua millään tavalla, jättävät niiden takana olevat ihmiset piiloon. Mutta heti kun saan jotain minua koskettavaa, herään.


Aika

Olen kiireinen ja sen päälle kehittelen itselleni lisää kiirettä. Minun koskettamiseni on helppoa sellaisten asioiden kautta, jotka löystävät kalenterini kireänä pingottavia viivoja.


Ajatus

Olen innostunut oppimaan, mutta en janoa valtavaa määrää tietoa. Sen sijaan joku joka tarjoaa minulle ajatuksia, voi saada minut kääntymään puoleensa pitkäksi aikaa. Tämä tietysti lisää kireyttä kalenteriin, koska harhaudun esimerkiksi tutustumaan ratkaisuihin, keskustelemaan, ostamaan.


Riski

Inhoan epävarmuutta ja rakastan sitä. Inhoan sitä hallinnossa, rakastan sitä myynnissä. Kun joku näyttää toteen minulle realisoituvan riskin ja keinon sen välttämiseen, se koskettaa turvallisuuskeskustani. Kun joku osoittaa minulle myynnillisen riskitilanteen, hyökkään sitä kohti.


Minä

Vaikka pelataan kuinka isosti tiimissä, jokaisen ihmisen eteenpäinmeno on kuitenkin omissa käsissä. Jos joku ymmärtää, puhuttaa ja vaikuttaa minuun, annan hänelle tilaa koskettaa.

Siinähän noita, kosketuksen paikkoja, jo onkin. Sisällöissä, kohtaamisissa ja suhteen hoidossa noista pääsee mukavasti liikkeelle. Kosketa toista ihmistä ja ei käy niin että poissaolosi ei tunnu missään. Jos jälkeesi jää aukko, olet saavuttanut jotain oleellista.


Jos sisältösi eivät kosketa ketään, ehkä voimme auttaa.